Week 4 Zhejiang - part 1

Door: Feng

Blijf op de hoogte en volg Feng

21 Juni 2006 | China, Peking

Maandagvroeg vertrok ik uit Shanghai met de trein richting Qingtian. Dit plaatsje (nou tochal gauw 300.000 inwoners) ligt in de provincie Zhejiang 50km van Wenzhou. Ik ga hier namelijk heen omdat dit het geboorteplaatsje is van mijn ouders. In al mijn 23 lentes jong ben ik hier nog nooit geweest. Dan kan je nagaan hoe benieuwd ik hiernaar ben.

De treinreis duurde ongeveer 10 uurtjes. Gelukkig had mijn tante een treinkaartje gekocht voor een slaapcompartiment. Hierdoor kwam ik na een paar dutjes doen in een uitgeruste staat aan. Mijn tante in Shanghai had mij ook naar de trein gebracht. Ik zou niet weten of het zonder haar wel was gelukt. De stations daar zijn namelijk niet vergelijkbaar met Ams CS. Veel mensen en andere regels. Maar gelukkig ging dit allemaal goed.

Aangekomen in Qingtian werd ik opgehaald door 6 man. Twee opa's, drie ooms en 1 tante (uit Groningen). Blijkbaar waren zij allen erg blij met mijn komst. Vervolgens was ik die avond bij een tante gebleven, het was namelijk alweer middernacht.

De volgende ochtend ben ik met een oom en tante naar mijn vaders oude huis gegaan. Dit ligt in een dorpje vlakbij Qingtian. Het huis wordt nog bewoond door een aantal opa's en oma's. (je zou denken wat veel oma's en opa's, ja het is iets aziatisch). Het is een erg oud vervallen huis. Ik werd hier helemaal rondgeleid en zag mijn vaders oude slaapkamer en waar hij trouwde met mijn moeder. Het is zo'n raar gevoel om dit uiteindelijk na 23 jaar te zien. Vervolgens werd ik door de buurt rondgeleid. Natuurlijk kende iedereen mijn vader en was ik gewoon "de zoon van". Overal was ik welkom en werd ik uitgenodigd om te eten. Echt een leuk en gezellig cultuurtje. Mijn tante vertelde mij over de plekken waar zij rondhingen toen zij klein waren en kattekwaad uithaalden. Mijn oom vertelde mij over mijn vader. Wat voor een kwajongens streken hij wel niet uithaalde. Dit alles voelt een beetje surreal.

Vervolgens zijn wij naar het graf geweest van mijn overgrootmoeder. Natuurlijk had ik dit al op foto's gezien enzo. De graven hier zijn zeg maar 300x zo groot als een normaal graf in nederland. Zo kan je een voorstelling ervan maken. Vrijdag zal ik naar de graf gaan van mijn oma (de moeder van mijn moeder).

Qingtian zelf is een redelijk grote stad. Ik dacht altijd dat het maar een klein dorpje was zoals steenwijk. Maar het barst hier van de winkelstraten. Weliswaar allemaal chinese crappy merken, maar wel superdruk. Meeste van je weten wel dat ik vrijwel alleen mijn eigen dialect spreek (qingtianees). Voor mij is het dus een apart gevoel om te kunnen communiceren met iedereen uit de stad. Het lijkt net allemaal familie. Ik voel me hier al helemaal thuis.

Dinsdag zijn wij naar een berg geweest, die een half uur van Qingtian ligt. Hier kon ik hele mooie watervallen bezichtigen. De natuur hier is echt heel erg mooi. Nog nooit zoiets gezien in mijn leven. Vervolgens zijn wij naar boven geklommen. Zo ey wat heb ik een eind gelopen. Zeker wel 50.000 treden ofso. Op een gegeven moment was ik helemaal op en mijn opa bleef maar gaan. Wat heeft hij een goede conditie zeg en dat zelfs met een sigaret in zijn hand. Ik laat nog wel eens fotos en filmpjes hiervan zien, dan kan je een voorstelling maken. Maar hier boven is het echt schitterend. Gevaarlijke wankelbruggetjes, chinese authentieke zitplaatsjes met afdakjes, smalle riviertjes, vol met groen en ga zo maar door. (misschien klink ik als een wijf, maar dat maakt mij niet uit).

En nu zit ik in het internetcafe. Ik zal later wat bijtypen. laters!

• 21 Juni 2006 - 14:37

Karen:

Feng! Ik raad je echt aan daar te blijven in China! De terugtocht naar Holland was raar en naar, dus geniet met volle teugen; bitch!? Karen

• 21 Juni 2006 - 14:38

• 21 Juni 2006 - 14:39

• 21 Juni 2006 - 14:40

• 21 Juni 2006 - 14:40

• 21 Juni 2006 - 18:10

LTC:

Ey wat leuk dat je toch de moeite neemt om al je heftige ervaringen met ons te delen. Na het lezen,begint het al heel erg te kriebelen. Naar alle waarschijnlijkheid ben ik volgend jaar feb in China te vinden. Doe de groeten aan mijn opa en oma ;) Wonen op de oude fruitmarkt. Heel veel plezier verder, geniet ervan en blijven volhouden om je adventures vast te leggen!!!

• 23 Juni 2006 - 16:05

Samad:

Zal verfrissend zijn zo'n paar dagjes met alcohol op een laag pitje.

Verder goed bezig.